Hypnose

Vaak heeft men een verkeerd beeld van wat hypnose nou precies is. Het is echt niet zo mysterieus als sommigen denken. In feite verkeert iedereen altijd in een vorm van hypnose. Als je dat beseft, is het al een stuk makkelijker te begrijpen wat hypnose nu precies inhoudt. De definitie van hypnose is: “Een toestand waarin er een directe toegang is tot het onderbewustzijn. Het is een aangename methode waarbij er een rustige en ontspannen toestand van lichaam en geest ontstaat. Een toestand, waarbij alles gewoon waargenomen wordt en er toch een directe toegang tot het onderbewustzijn is.”
Diepe concentratie en focus, zonder dat je het besef hebt van tijd of de omgeving om je heen, zijn in feite ook lichte vormen van hypnose. Suggesties die je zijn ingeprent op jongere leeftijd, het onderbewustzijn, trance, het zijn allemaal in meerdere of mindere mate vormen van hypnose. Je kunt al in trance raken als je iemand diep in de ogen kijkt en ook dan raak je min of meer los van je omgeving.
Vergelijk het eens met een computer. De harde schijf is je onderbewustzijn en daarop ligt alles vast over jezelf en hoe jij leeft. Het zijn als het ware programma’s die op de achtergrond draaien. Door eenvoudigweg een gedeelte van de programmering te wijzigen, verander je het gedrag. Met hypnose krijg je rechtstreeks toegang tot de harde schijf, je onderbewustzijn. Wat je daarvoor moet doen is alleen het bewustzijn even opzij zetten. Voor het ondergaan van hypnose is het belangrijk dat je de sterke wens hebt om iets te willen veranderen in je leven, onder andere met behulp van hypnose. Daarnaast moet je vertrouwen hebben in degene die jou daarbij gaat helpen; de hypnosetherapeut.
Ik ben opgeleid en gecertificeerd als hypnosetherapeut en maak gebruik van veilige en betrouwbare technieken. Het kan goed zijn dat één sessie al voldoende is om een specifiek en duidelijk omschreven probleem op te lossen. Zijn er meer onderliggende problemen, dan zijn er meerdere sessies nodig. Hypnose kan heel goed worden toegepast als je wilt stoppen met roken, wilt afvallen, bij stotteren, nagelbijten, angsten en een gebrek aan zelfvertrouwen. Met hypnose sta je voor je het weet op een nieuw en krachtig pad, richting jouw doel en zul je dat doel bereiken zonder zinloze inspanning.
Wil je meer informatie over hypnose en hoe ik als hypnosetherapeut daarbij te werk ga? Bel me gerust vrijblijvend voor meer informatie of vul het contactformulier in op mijn website.