Wat is coaching precies?

Coaching en counseling bij Revelation is erop gericht om jou bewust te maken van je eigen situatie en het effect dat dat heeft op jezelf en op anderen in jouw omgeving. We starten met het vaststellen van een helder doel. Dat wordt ons uitgangspunt. Belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het traject, van jouw persoonlijke ontwikkeling én om inzicht te krijgen in je bewuste en onbewuste gedrag. Dit is een afstemming die wij samen maken en waarbij we kijken waar op dat moment jouw behoefte ligt. Om je doel te kunnen bereiken, gaan we met verschillende methodes aan het werk, zoals persoonlijke ontwikkelingstheorieën, interventies en specifiek op jouw situatie toegeschreven opdrachten.
De coaching en counseling bestaat uit gesprekken die we één op één voeren en oefeningen die samen een proces gaan vormen. Het doel is om jezelf beter te leren begrijpen en het beste uit jezelf te halen. Tijdens de gesprekken zijn de volgende vragen van groot belang:
  • Wie ben ik?
  • Waar sta ik?
  • Wat doe ik?
  • Wat kan ik?
  • Wat geloof ik?
  • Wat wil ik?
Wil je weer lekker in je vel zitten, je kwaliteiten beter tot zijn recht laten komen, duurzaam inzetbaar blijven en het geluk weer in je zelf ervaren? Welke waarden vind jij belangrijk en hoe ga je daar mee om in jouw leven?
Samen gaan we op zoek naar de antwoorden en hoe we die in de praktijk kunnen brengen.
Om antwoorden op deze vragen te krijgen, is het belangrijk dat jij je bewust wordt van je eigen kennis. Je kent jezelf immers beter als geen ander? Jij bepaalt zelf het onderwerp of het thema waar jij aan wilt werken. Waar loop je tegenaan, waar loop jij in vast? Je staat stil bij dát moment, wat er dan gebeurt en welke rol jij daarin speelt. Je gaat aan de slag om belemmeringen op te ruimen, leert de goede keuzes te maken en met jouw eigen wensen aan de slag te gaan.
In het eerste gesprek bespreek je de doelen die je wilt bereiken. Wat zijn jouw diepste verlangens die je echt wilt vervullen en wat zijn jouw dromen die gewoon dromen mogen blijven? Je leert te luisteren naar je innerlijke motivatie en leert reflecteren op jouw gedrag en de keuzes die je maakt. Je bent in staat om het beste uit jezelf te halen en te durven doen wat jou raakt. Zowel privé als op je werk. Dat creëert een enorm gevoel van vrijheid, te zijn wie jij bent en te doen wat jij wilt.
Na afloop heb je duidelijk voor ogen waar je echt voor wilt gaan en heb je genoeg handvatten om dat aan te pakken. Er wordt als het ware een zaadje geplant in de beginfase dat langzaam uitkomt en gedurende het traject groeit naar datgene wat jij wilt bereiken.
Voordat je beslist of je een gesprek wilt kun je altijd voor eventuele vragen bellen, mailen of een afspraak maken via het contactformulier op mijn website.

En dan…

En weet je wat er dan gebeurt? Je bent in staat om betere keuzes te maken, je voelt je sterker dan ooit en staat weer vol in je kracht. Je kent jouw drijfveren, jouw dromen, jouw kernkwaliteiten, maar ook je valkuilen. Er ontstaat een nieuw, mooi geheel. Jouw nieuwe geheel, dat zichtbaar wordt. Dat maakt dat jij voortaan kunt kiezen voor datgene wat je echt wilt.
Sleutel voor geluk

je hebt de sleutel voor geluk in je leven zelf in de hand

Alle kwaliteiten zitten al in jou, het is mijn kracht om jou te helpen ontdekken, hoe je ze kunt inzetten.